ბლოგი

პომიდორი და მისი სასარგებლო თვისებები
პომიდვრის წარმოშობის ადგილი სამხრეთ ამერიკის ანდებია, სადაც ახლა პერუ, ბოლივია და ეკვატორია განლაგებული. თავის დროზე, პომიდორი ველურ პირობებში იზრდებოდა, სანამ

ნახშირწყლებით მდიდარი 7 საკვები
ცილებთან და ცხიმებთან ერთად, ნახშირწყლები ერთ-ერთი ძირითადი ნუტრიენტია, რომელიც გვხვდება სხვადასხვა საკვებსა და სასმელში. წარმოდგენილია თითქმის ყველა ჯანსაღ თუ არაჯანსაღ

ჭარხლის სალათა – 5 საუკეთესო რეცეპტი
ჭარხალი ერთ-ერთი ყველაზე მრავალმხრივი გამოყენების ბოსტნეულია. მას სპეციფიკური არომატი შემოაქვს ჩვენს რაციონში და რაც მთავარია, ჭარხალი, დიდი ოდენობით შეიცავს ნუტრიენტებს,

ლობიოს სასარგებლო თვისებები
“ლურჯი ზონები” ეწოდება ისეთ ადგილებს, სადაც მოსახლეობის სიცოცხლის ხანგრძლივობა უფრო მაღალია, ვიდრე დანარჩენ მსოფლიოში. ასეთი რეგიონი სულ ხუთია – ოკინავა

ქოლესტერინის დამწევი 7 საკვები
რა არის ქოლესტერინი? ქოლესტერინი არის ცხიმისმაგვარი ცვილისებრი ნივთიერება რომელიც სასიცოცხლოდ მნიშვნელოვანია ორგანიზმისთვის, იგი გვხვდება სხეულის ყოველ უჯრედში და მონაწილეობს ისეთ

ფერმის ქათმის კვერცხი უფრო სასარგებლოა თუ სოფლის
ბევრ დიასახლისს აინტერესებს, რა თვისებები გამოარჩევს სოფლის კვერცხს მაღაზიაში შეძენილისგან, აქვს თუ არა რამე განსაკუთრებული სარგებელი და როგორ უნდა განვასხვაოთ

ჯანსაღი კვება და პროდუქტები
ადამიანის ორგანიზმი სასიცოცხლოდ აუცილებელ თითქმის ყველა ნივთიერებას საკვებიდან და წყლიდან იღებს. საკვები პროდუქტების შემადგენლობას და მათ თვისებებს პირდაპირი გავლენა აქვს

ჭარხალი სამკურნალოდ
უკვე მრავალი საუკუნეა, ადამიანი ჯანმრთელობის და დღეგრძელობის გზებს ბუნებაში და ჯანსაღ პროდუქტებში ეძებს. ჩვენი წინაპრების მიერ დაგროვებული გამოცდილება დღესაც არ

შეიძლება თუ არა უმი ყაბაყის ჭამა?
ყაბაყი უნივერსალური პროდუქტია – მას წვავენ, ხარშავენ, აშრობენ, ამწნილებენ და ზამთრისთვის აკონსერვებენ… მაგრამ შეიძლება თუ არა უმი ყაბაყის ჭამა? დიახ